Home » FAMOUS » Αποστολία Ζώη «Αγαπώ τις αλλαγές & τις τολμώ»

Αποστολία Ζώη «Αγαπώ τις αλλαγές & τις τολμώ»

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα στις 6 Ιανουαρίου και μεγάλωσε στο Βολο. Στην εφηβεία της, μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, λόγω των υποχρεώσεων της με την εθνική Ελλάδος στο άθλημα των καταδύσεων.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Γυμναστική Ακαδημία μπήκε στη ζωή της το τραγούδι. Ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και live εμφανίσεις στην Θεσσαλονίκη. Εκεί δέχεται πρόταση για το πρώτο της δισκογραφικό βήμα.
Στις αρχές του 2015 η Αποστολία Ζώη μετά από ένα διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα επιστρέφει δυναμικά με ‘σημείο εκκίνησης’ την κυκλοφορία του digital single «Μια στιγμή» από τη νέα της δισκογραφική εταιρία Heaven. Ακολουθούν το «Άλλη σαν εμένα» και η Ισραηλινή διασκευή «Καλημέρα να μου λες».

Αυτό τον καιρό συμμετέχει στο γνωστό τηλεοπτικό show του ANT1 «Υοur face sounds familiar» που σημειώνει τεράστια επιτυχία με τις απολαυστικές μεταμφιέσεις της καθώς και στην προώθηση του καινούριου της Single «Ράγισμα».

 

RESTART: RESTART  για εμάς …RESTARΤ και για την Αποστολία Ζώη με δυνατή επανεμφάνιση δισκογραφικά και τηλεοπτικά. Πως νιώθεις αυτή την περίοδο;

Α.Ζ: Αυτη η περίοδος στη ζωή μου είναι τρομερά δημιουργική και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Δεν μένει χρόνος για ξεκούραση αλλά όταν κάνω αυτά που αγαπώ με καλούς ανθρώπους τότε δεν χρειάζομαι ύπνο!

RESTART: 2003 και το «Μη μ’ακουμπάς», ακούγεται παντού. Τι έχεις αλλάξει από τότε, ποιες οι διαφορές και η μεγαλύτερη εξέλιξη που είχες εως την τώρα καριέρα σου.

Α.Ζ: Είναι μια άλλη πραγματικότητα το τώρα. Ουσιαστικά σε ανθρώπινο επίπεδο πάνω μου δεν έχουν αλλάξει πολλά. Μόνο η ωρίμανση που αναγκαστικά έρχεται με το πέρασμα των χρόνων. Από επαγγελματικής πλευράς όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Μέσα στα χρόνια ήρθαν πολλές επιτυχίες αναγνώριση και δόξα. Έπειτα μια παύση που είχα ανάγκη και τώρα πια μια νέα εποχή και για τον τομέα της διασκέδασης και για ολόκληρη τη χώρα. Εγώ προτιμώ το τώρα. Είναι πιο ταπεινά τα πράγματα χωρίς πολλά πολλά.

RESTART: Εαν ήσουν αναγκασμένη -για κάποιον άγνωστο λόγο- να κρατήσεις ένα και μοναδικό τραγούδι σου, ποιό θα ήταν αυτό;

Α.Ζ: Το ‘Μου έλειψες’ γιατί μου έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις.

RESTART: Το σχολείο που λέγεται νύχτα διδάσκει πολλά, λένε. Ποιό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που διδάχθηκες εσύ εως τώρα;

Α.Ζ: Απο αυτά που σου λένε κράτα τα μισά.

RESTART: Υπάρχουν «απωθημένα» στην καριέρα σου; Θα ήθελες να είχες κάνει κινήσεις που για κάποιον λόγο δεν έκανες;

Α.Ζ: Δεν μ’ αρέσουν τα απωθημένα ούτε μετανιώνω γιατί αν κάτι είχα αλλάξει δεν θα είχα οδηγηθεί εδώ που είμαι τώρα. Και ευτυχώς εδώ που είμαι με κάνει χαρούμενη!

RESTART: Τον ελεύθερό σου χρόνο πως τον καταναλώνεις;

Α.Ζ: Μ’ αρέσει να βγαίνω εκτός Αθηνών κοντά στη φύση. Παίρνω πολύ ενέργεια κοντά σε βουνό και θάλασσα!

RESTART: Θα θέλαμε την γνώμη σου για τα talent show, όπως το XFactor που είναι τώρα στην επικαιρότητα.

Α.Ζ: Δυστυχως είναι ένας τρόπος για ένα νέο παιδί να πάει ένα βήμα πιο μπροστά την δουλειά του. Λέω δυστυχώς γιατί θα ήθελα να ήταν τα πράγματα όπως στο παρελθόν που οι δισκογραφικές είχαν την δυναμική τους και ανακάλυπταν τρομερά ταλέντα μπορώντας να τα στηρίξουν στην μετέπειτα καριέρα τους.

RESTART: Θα πήγαινες σαν κριτής σε ένα από αυτά τα show;

Α.Ζ: Ναι βέβαια θα πήγαινα και θα κοιτούσα να βοηθήσω όσο πιο πολλούς μπορώ.

RESTART: Τι τραγούδια ακούς τον ελεύθερο χρόνο σου;

Α.Ζ: Κατα βάση ξένη μουσική αλλά ανάλογα τη στιγμή μπορώ να ακούσω τα πάντα. Έτσι εξελίσσομαι.

RESTART: Είσαι ένα από τα πιο χαμογελαστά πρόσωπα της showbiz. Εκτός φακού, όταν είναι μόνη της η Αποστολία, πως είναι;

Α.Ζ: Ειμαι πολύ θετικός άνθρωπος. Ακόμα και στα άσχημα πάλι το θετικό θα βρω. Εκεί που μπορεί να αλλάξει η Αποστολία είναι στην αδικία και στην αγένεια. Αυτά με βγάζουν εκτός εαυτού!

RESTART: Ποιά/ον ξένο καλλιτέχνη είχες σαν πρότυπο όταν ήσουν μικρή; Αλλά και ποιά/ον ελληνίδα ή έλληνα αντίστοιχα;

Α.Ζ: Δεν ήμουν παιδί που είχα πρότυπα. Θαύμαζα συμπεριφορές ανθρώπων γύρω μου και όχι αστέρες της εποχής.

RESTART: Ποιά η γνώμη σου όταν τραγουδιστές αποφασίζουν να ακολουθήσουν το χώρο του θεάτρου ή της τηλεόρασης;

Α.Ζ: Για μένα αν ένας καλλιτέχνης θέλει να δοκιμάσει καινούρια πράγματα καλό θα είναι να το κάνει. Αρκεί να δώσει το 100%  στην προσπάθεια του. Εξάλλου ο τελικός κριτής είναι ο κόσμος!

RESTART: Υπήρξε ένα μεγάλο διάστημα αποχής από τον καλλιτεχνικό χώρο. Τι σε ώθησε σε αυτό; Προσωπικοί λόγοι  ή οι άνθρωποι του χώρου σου  σε επηρέασαν να πάρεις αυτή την απόφαση;

Α.Ζ: Ήταν καθαρά δική μου απόφαση και μάλιστα το είχα προγραμματίσει ένα χρόνο πριν. Είχα την ανάγκη να δω που βρίσκομαι και τι θέλω να κάνω σαν άνθρωπος. Αυτός ο χώρος με είχε κουράσει και ήθελα να πάψω να δηλητηριάζομαι. Ήταν ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μου αυτή η αποχή!

RESTART: Αν για κάποιο λόγο έπρεπε να ακολουθήσεις άλλη επαγγελματική πορεία στην ζωή σου, ποιά θα ήταν αυτή;

Α.Ζ: Σιγουρα κάποιο ελεύθερο επάγγελμα γιατί δεν μπορώ να με φανταστώ πίσω από ένα γραφείο!

RESTART: Πως θα περιέγραφες την Αποστολία όταν ήταν παιδί;

Α.Ζ: Ενα παιδί μέσα σ’ όλα. Δεν φοβόμουν τίποτα!

RESTART: Υπήρχε κάποιο πρότυπο στην οικογένεια που σε επηρέασε στο να ακολουθήσεις το τραγούδι;

Α.Ζ: Η μαμά μου τραγουδούσε υπέροχα αλλά δεν είχαμε καμία σχέση σαν οικογένεια με τα καλλιτεχνικά. Αυτό προέκυψε στη ζωή μου από τύχη.

RESTART: Είναι δύσκολος αυτός ο χώρος για μια γυναίκα τραγουδίστρια;

Α.Ζ: Ειναι ένας σκληρός χώρος για οποιοδήποτε φύλλο αν δεν ξέρει να κρατήσει τις άμυνες του ψηλά.

RESTART: Έχεις συνεργαστεί με αρκετά ονόματα στο χώρο. Θα θέλαμε να μοιραστείς μαζί μας μια «περίεργη» και μια ευχάριστη εμπειρία από κάποια συνεργασία σου που σου έχει μείνει!

Α.Ζ: Ευτυχως είχα πολύ ευχάριστες συνεργασίες και αυτές κρατάω στην ψυχή μου και με κάνουν να θέλω να συνεχίσω. Όπως η συνεργασία μου φέτος το χειμώνα με τον Νινο όπως και πέρυσι με τους Ονιραμα. Και δεν ξεχνώ την πολύτιμη βοήθεια στα πρώτα μου βήματα από την Πεγκυ Ζηνα. Όσο για τις «περίεργες» συνεργασίες απλά δεν θα τις ξανακάνω…

RESTART: Ποιο είδος μουσικής θα τολμούσες να δοκιμάσεις κάποια στιγμή μελλοντικά;

Α.Ζ: Τα πάντα αρκεί να μου προκαλούν έντονα συναισθήματα. Αγαπώ τις αλλαγές και τις τολμώ!

RESTART: Λόγω της πολυετούς κρίσης που ταλανίζει την χώρα μας, ποιό είναι κατά την γνώμη σου το κόστος στην δισκογραφία και στην νυχτερινή διασκέδαση των ελλήνων;

Α.Ζ: Τεραστιο το κόστος. Μια νέα πραγματικότητα. Για την βραδινή διασκέδαση οι δυσκολίες ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα από το 2009. Η δισκογραφία έχει πάρει μια άλλη μορφή βοηθητική όχι όπως στο παρελθόν που μπορούσε από το μηδέν να χτίσει και να απογειώσει έναν καλλιτέχνη.

RESTART: Πιστεύεις ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στις παλιές καλές εποχές;

Α.Ζ: Το ελπίζω αν και νομίζω ότι απλά έρχεται μια νέα πραγματικότητα που μπορεί να είναι και καλύτερη. Θέλω να σκέφτομαι θετικά και αισιόδοξα.

RESTART: Μίλησε μας για το νέο σου τραγούδι «Ράγισμα», που μόλις κυκλοφόρησε.

Α.Ζ: Ειναι ένα τραγούδι που μιλεί για το γυαλί που ραγίζει και δεν ξανακολλάει. Έχει γράψει μουσική ο Θέμης Παναγιωτίδης με στίχο του Θανου Παπανικολαου. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν την συνεργασία!

RESTART: Που θα εμφανίζεσαι φέτος το καλοκαίρι;

Α.Ζ: Θα κάνω κάποιες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και συζητάω τώρα και για κάποιες εμφανίσεις στην Αθήνα.

RESTART: Your Face Sounds Familiar” και οι μεταμφιέσεις σου χτυπάνε κόκκινο! Τι σε έκανε να συμμετέχεις σε αυτό το τηλεοπτικό show και πως ζείς αυτήν σου την εμπειρία γιατί εμείς βλέπουμε ότι το απολαμβάνεις στο έπακρο.

Α.Ζ: Υπαρχουν εβδομάδες τρομερά απολαυστικές γιατί ουσιαστικά βλέπεις έναν άλλο χαρακτήρα στον καθρέφτη που σε κάνει να γελάς. Δεν πιστεύω στα μάτια μου ούτε εγώ η ίδια αυτό που βλέπω στον καθρέφτη πολλές φόρες! Όπως στον Armstrong η στη Δόμνα Σαμίου. Πέρασα υπέροχα. Η απόφαση είχε να κάνει καθαρά με το αν υπάρχει χρόνος να μπορώ να το κάνω σωστά σύμφωνα με τις χρονικές απαιτήσεις. Είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν με την παραγωγή αλλά φέτος ένιωσα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή και έτσι δέχτηκα να συμμετάσχω.

RESTART: Στον αστερισμό του Αιγόκερου ..ποια στοιχεία του σε χαρακτηρίζουν;

Α.Ζ: Δεν ξέρω πολλά για τα ζώδια… Απλά είμαι τελειομανής που μου έχουν πει ότι είναι χαρακτηριστικό του αιγόκερου!

RESTART: Ποιά η σχέση σου με τα social media;

Α.Ζ: Καποιες φορές τα αγαπώ και κάποιες θέλω να κάνω delete. Θα έλεγα ότι είναι αναγκαίο κακό. Είμαι από τους ανθρώπους που βάζω πάνω απ’ όλα την προσωπική επαφή κι έπειτα τα social. Πάντα το παραδοσιακό στην δική μου ζωή υπερτερεί!

RESTART: Και για να «παίξουμε», όπως κάνουμε συνήθως, με τον τίτλο του περιοδικού, εσύ σε τι θα έκανες RESTART;

Α.Ζ: Restart θα έκανα σε χαρούμενες στιγμές που έχω ζήσει μονό και μόνο για να τις ξαναζήσω ακριβώς το ίδιο. Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω κι αυτό είναι λυτρωτικό! Τώρα ας πούμε θα κάνω restart στο περσινό καλοκαίρι και θα το ξαναζήσω! Καλές διακοπές σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Login