Home » LOVEZORI » Η κολλητή σου σε ζηλεύει – Πώς θα το καταλάβεις!

Η κολλητή σου σε ζηλεύει – Πώς θα το καταλάβεις!

Το συναίσθημα της ζήλιας, κυρίως όταν υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, είναι από τα πιο άρρωστα και καταστροφικά συναισθήματα για μία σχέση. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ερωτικές σχέσεις με τους συντρόφους μας αλλά μπορεί να υφίσταται σε κάθε ανθρώπινη σχέση. Έτσι, λοιπόν, ζήλια και μάλιστα έντονη μπορεί να υπάρξει και σε μία φιλία ανάμεσα σε γυναίκες. Άλλωστε, σίγουρα κάθε γυναίκα έστω και μία φορά στη ζωή της έχει νιώσει ότι κάποια φίλη της τη ζηλεύει – λιγότερο ή περισσότερο.

Μπορεί να είστε πολύ κολλητές και να έχετε περάσει πολλά μαζί, μπορεί εσύ να την εμπιστεύεσαι όσο λίγους ανθρώπους στη ζωή σου και να μη φαντάζεσαι, να μη σου περνάει καθόλου από το μυαλό, ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει. Ίσως γιατί μπορεί και κρύβεται πολύ καλά ή γιατί και η ίδια δεν το έχει παραδεχτεί ούτε στον εαυτό της. Για σένα είναι σίγουρα δύσκολο να πιστέψεις και να αντιληφθείς ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει, όμως το γεγονός ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει μπορεί να συμβαίνει για ένα σωρό λόγους.

Αν έχεις την παραμικρή υποψία ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει ή αν θέλεις να σιγουρευτείς για το πώς σε βλέπει δεν έχεις παρά να διαβάσεις τα παρακάτω σημάδια που το αποδεικνύουν.

Πώς θα καταλάβεις ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει – 7 Σημάδια

1. Δεν αντιδράει όπως θα περίμενες σε κάποιες καταστάσεις: Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές την άποψη ότι οι πραγματικοί φίλοι χαίρονται με τη χαρά σου και λυπούνται με τη λύπη σου. Είναι μια αλήθεια και ένα σημάδι για να τσεκάρεις τα πραγματικά συναισθήματα της φίλης σου. Όταν θα τρέξεις και θα ανακοινώσεις πρώτα πρώτα σε εκείνη ένα πολύ χαρούμενο νέο για σένα, κάποια επιτυχία επαγγελματική, κάποιο ευχάριστο γεγονός στην προσωπική σου ζωή, τον ενθουσιασμό σου για κάτι καινούργιο που έχεις ξεκινήσει κι εκείνη αντί να σε συγχαρεί με όλη την καρδιά της, να σε ενθαρρύνει για να συνεχίσεις και να σου δείξει ότι χαίρεται με αυτό που σου συμβαίνει αντίθετα μένει αδιάφορη ή ψυχρή σε αυτό που της ανακοινώνεις, ή απλά σου απαντάει πολύ συγκρατημένα τότε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει. Διαφορετικά, θα χαιρόταν και θα το έδειχνε. Αντίστοιχα, όταν σου συμβαίνει κάτι άσχημο και είσαι λυπημένη ή αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα και δεν είναι δίπλα σου, δε σου συμπαραστέκεται ούτε δείχνει να συμπάσχει με τη λύπη σου και μάλιστα ενδεχομένως να φαίνεται λίγο ικανοποιημένη που δε σου πάνε καλά τα πράγματα, τότε δεν τίθεται θέμα πως δε μιλάμε για πραγματική φιλία αλλά για κάποιο άτομο που σίγουρα δε θέλει το καλό σου και δε νοιάζεται πραγματικά για εσένα.

2. Δεν αναγνωρίζει τίποτα θετικό πάνω σου: Είτε μιλάμε για την εξωτερική σου εμφάνιση και ενδεχομένως για κάποια όμορφη αλλαγή που έχεις κάνει στην εικόνα σου είτε για κάποιο επίτευγμά σου σε οποιοδήποτε τομέα, όταν η κολλητή σου σε ζηλεύει δεν υπάρχει περίπτωση να σου το αναγνωρίσει ή να επιβεβαιώσει κάτι θετικό για εσένα. Για παράδειγμα, αν έχεις κάνει μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σου δε θα δείξει ενθουσιασμό ούτε θα σου πει πόσο πολύ σου πάει ή αν έχεις χάσει βάρος σε αντίθεση με άλλους που το παρατήρησαν αμέσως και το σχολίασαν θετικά και εμψυχωτικά, εκείνη μπορεί απλά να κάνει ότι δεν το πρόσεξε καν. Αντίστοιχα κι αν έχεις κάνει κάτι σημαντικό σε άλλο τομέα όπως μια αναγνώριση, ένα πτυχίο, μια επιτυχία, κλπ, το πιθανότερο είναι να το σχολιάσει ψυχρά σαν να μην έγινε και τίποτα σπουδαίο.

3. Αντιγράφει τα πάντα πάνω σου: Υπάρχουν γυναίκες που με τις κολλητές τους έχουν πάρα πολλά κοινά ενδιαφέροντα και γούστα και μπορεί από επιλογή ακόμα και να φορούν τα ίδιο ρούχο. Αυτό, όμως, είναι κάτι αμοιβαίο και προφανώς συμφωνημένο εκ των προτέρων. Θα καταλάβεις ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει όταν προσπαθεί να αντιγράψει τα πάντα πάνω σου από τον τρόπο που μιλάς, που κινείσαι ή κάποιες συνήθειές σου μέχρι και το ότι θα τρέξει να αγοράσει οτιδήποτε καινούργιο φοράς χωρίς να σε ρωτήσει. Μπορεί να υιοθετεί οποιαδήποτε αλλαγή έχεις κάνει και φανερά να προσπαθεί να σου μοιάσει τόσο εξωτερικά όσο και σαν προσωπικότητα. Αυτό είναι θα λέγαμε αρρωστημένο και κάπως ανατριχιαστικό.

4. Είναι πολύ επικριτική και αρνητική μαζί σου: Λένε πως οι πραγματικοί σου φίλοι θα σου πούνε πάντα την αλήθεια, ακόμα και αν δεν είναι κάτι που θα σε ευχαριστήσει προκειμένου να είναι ειλικρινείς και να σε βοηθάνε να εξελιχθείς. Ισχύει, βέβαια, αυτό αλλά έχει μεγάλη διαφορά από το να έχεις την καλύτερή σου φίλη να σε κριτικάρει μονίμως και να σχολιάζει αρνητικά οποιαδήποτε κίνησή σου, οποιοδήποτε βήμα, απόφαση ή συμπεριφορά. Όταν προσπαθεί να σε μειώσει ή να ρίξει την αυτοπεποίθησή σου και είναι πάντα σκληρή και αυστηρή ή απότομη μαζί σου και μάλιστα αν συμβαίνει όχι μόνο κατ’ ιδίαν αλλά και μπροστά σε τρίτους, τότε σίγουρα συμβαίνει σκόπιμα γιατί η κολλητή σου σε ζηλεύει κι όχι γιατί προσπαθεί να σε εξελίξει και θέλει το καλό σου. Ακόμα και σε πλαίσιο χιούμορ αν ξεπερνάει τα όρια γνωρίζοντας ότι κάνει σε ενοχλεί, είναι κι αυτό ένα δείγμα τέτοιων συναισθημάτων.

5. Προσπαθεί να σε επισκιάζει: Όταν η κολλητή σου σε ζηλεύει, ένα εμφανές δείγμα στη συμπεριφορά της είναι η προσπάθειά της να σε επισκιάσει σε οποιοδήποτε τομέα και να δείχνει πάντα στους άλλους ότι αυτή είναι καλύτερη από εσένα ή πιο ικανή σε κάποια κατηγορία. Είτε είστε κάπου με κοινή παρέα και θέλει να γίνεται το κέντρο της προσοχής είτε προσπαθεί επιτηδευμένα να είναι πολύ πιο όμορφη και πιο σωστά ντυμένη κάπου που θα εμφανιστείτε μαζί, είτε σε κάποιο χώρο επαγγελματικό ή σπουδών, κλπ. όπου προσπαθεί να δείξει ότι έχει περισσότερες δυνατότητες από εσένα.

6. Ξεπερνάει τα όρια σε «λεπτά» θέματα: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι η κολλητή σου σε ζηλεύει όταν λάβεις ακόμα και το παραμικρό δείγμα ότι έχει ξεπεράσει τα όρια στον τρόπο που φέρεται με το σύντροφό σου ή με τον άντρα εκείνο που γνωρίζει ότι είσαι πολύ τσιμπημένη μαζί του. Αν δεις ότι δε σέβεται τα συναισθήματά σου και αδιαφορεί προσπαθώντας να κατακτήσει εκείνη τον ίδιο άντρα με εσένα ή ακόμα χειρότερα αν καταλάβεις ότι εμμέσως πλην σαφώς θέλει να ξελογιάσει τον σύντροφό σου και φέρεται ανάρμοστα, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάνει λάθος εκτίμηση και να είναι απλά η ιδέα σου.

7. Προσπαθεί να «κλέψει» την ευτυχία σου: Η πραγματική κολλητή, στις στιγμές ευτυχίας σου και στα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής σου θα είναι δίπλα σου, πλάι σου, χαμογελαστή και καμαρωτή στηρίζοντάς σε διακριτικά. Αντίθετα, όταν η κολλητή σου σε ζηλεύει, από το φθόνο της θα προσπαθήσει να κλέψει τις στιγμές ευτυχίας σου και με κάποιον τρόπο να σε εμποδίσει από το να τις χαρείς στο έπακρο. Είτε προσπαθώντας να επισκιάσει με κάποιο τρόπο τις στιγμές αυτές είτε με το να σου προκαλέσει αρνητικά και δυσάρεστα συναισθήματα την ώρα που τις βιώνεις για να σου χαλάσει τη χαρά.

Πηγή: www.dynamikhgynaika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Login