Home » Research » Κλασικοί πίνακες ζωγραφικής έχουν κρυμμένα μυστικά!

Κλασικοί πίνακες ζωγραφικής έχουν κρυμμένα μυστικά!

Πολλές φορές οι ζωγράφοι κάνουν διορθώσεις στα έργα τους ακόμη κι όταν αυτά έχουν ολοκληρωθεί. Οι λόγοι είναι κάθε φορά διαφορετικοί. Με απλή παρατήρηση του πίνακα οι διαφοροποιήσεις  είναι αντιληπτές, ωστόσο με σάρωση του πίνακα, με ακτίνες Χ οι αλλαγές αποκαλύπτονται και τα “μυστικά” του πίνακα φανερώνονται.

 

1. Η φάλαινα στον πίνακα του Hendrick Van Anthonissen “Σκηνή στην Παραλία”

αρχείο λήψης

Όταν ο πίνακας του Ολλανδού ζωγράφου βρήκε το δρόμο του προς ένα μουσείο, ο συντηρητής αναρωτήθηκε τι κοιτούν οι άνθρωποι στην παραλία. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι μια φάλαινα ήταν ο λόγος της συγκέντρωσης του πλήθους. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η φάλαινα αφαιρέθηκε για λόγους αισθητικής, καθώς κανείς δεν θα ήθελε μια νεκρή φάλαινα στο σαλόνι του.

2. Η φιγούρα πίσω από τον “Ηλικιωμένο Κιθαρίστα” του Πικάσο

unnamed

O Πικάσο είχε κάποια δύσκολα χρόνια στη ζωή του. Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά την προμήθεια υλικών. Έτσι, χρησιμοποίησε παλιούς καμβάδες που ήδη είχαν πάνω τους σχέδια. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο συγκεκριμένος πίνακας. Με την προσεκτική εξέταση του πίνακα μπορούμε να δούμε το περίγραμμα ενός άλλου σχήματος. Οι ακτίνες X αποκαλύπτουν  μια γυναίκα που κρατάει ένα παιδί.

3. Η μυστηριώδης εξαφάνιση  του Βασιλιά της Ρώμης

Conspiracy Feeds (3)

Το πορτραίτο του Jacques de Marquet Montbreton de Norvins ζωγραφισμένο από τον Jean-Auguste-Dominique Ingre είναι ένα από τα πιο διάσημα παραδείγματα της πολιτικής επιρροής στην τέχνη. Το πορτραίτο του απεικονιζει τον επικεφαλής της αστυνομίας της Ρώμης, αφού ο Ναπολέων είχε κατακτήσει την πόλη.

Οι ερευνητές έχουν αποδείξεις ότι μια προτομή του γιου Ναπολέοντα (ο οποίος είχε τον τίτλο του βασιλιά της Ρώμης από τον πατέρα του) ήταν αρχικά στο κάδρο. Ωστόσο, μετά την ήττα του Ναπολέοντα, ο καλλιτέχνης θεώρησε πώς δεν ήταν ασφαλές να τον συνδέσουν με το Ναπολέοντα, και η κεφαλή καλύφθηκε.

4. Νεκρό παιδί ή καρότσι με πατάτες;

pentimento-paintings_4

“Ο άγγελος” είναι ένας πίνακας του Γάλλου Jean-François Millet από το 1859. Απεικονίζει δύο αγρότες στο χωράφι να κοιτούν ένα καρότσι με πατάτες. Η επεξεργασία μα ακτίνες Χ έδειξε ότι στη θέση του καροτσιού υπήρχε ένα μικρό φέρετρο.

Ο πίνακας σαρώθηκε με ακτίνες Χ όταν ο διάσημος Σαλβατόρ Νταλί επέμενε πώς ο πίνακας απεικονίζει μια σκηνή από κηδεία και αποδείχτηκε πως είχε δίκιο.

5. Η “Προετοιμασία της Νύφης” δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται

pentimento-paintings_5

Το έργο «Προετοιμασία της νύφης” είναι ένας ημιτελής πίνακας, που ήταν μέρος μιας σειράς που απεικονίζει τις παραδόσεις της γαλλικής αγροτικής ζωής από τον Gustave Courbet. Ζωγραφίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1800.

Οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν κάτι συγκλονιστικό. Αρχικά η σκηνή που απεικονίζεται είναι μια κηδεία, και η υποτιθέμενη νύφη είναι το πτώμα.

Ιστορίες μυστηρίου …

Το χαμένο αεροπλάνο της Malaysian Airlines πέρασε από τις Μαλδίβες 

Λίγο καιρό πριν η μυστηριώδης εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysian Airlines είχε συνταράξει ολόκληρο το κόσμο. Κανείς δεν μπόρεσε να δώσει μια λογική εξήγηση για το πως χάθηκε το αεροπλάνο και το προς τα που κατευθύνθηκε. Ωστόσο οι κάτοικοι του Kudahuvadhoo, ενός νησιού στις Μαλδίβες, ισχυρίζονται ότι είδαν το αεροσκάφος να περνάει πάνω από το νησί και μάλιστα να πετάει αρκετά χαμηλά. Το μυστήριο γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο καθώς λίγο αφότου το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, βρέθηκε ένα περίεργο αντικείμενο σε μια παραλία του νησιού. Οι κάτοικοι φώναξαν την αστυνομία γιατί νόμιζαν ότι πρόκειται για κάποιο εκρηκτικό μηχανισμό, με τους αστυνομικούς να λένε ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικά αλλά να αρνούνται να τοποθετηθούν και περαιτέρω. Μια τοπική εφημερία ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος πυροσβεστικός μηχανισμός του αεροσκάφους. Πάντως, παρά τα όσα ισχυρίζονται οι κάτοικοι δεν πραγματοποιήθηκε καμία έρευνα στην περιοχή, καθώς οι υπεύθυνοι τόνιζαν ότι δεν γινόταν το αεροσκάφος να έφτανε μέχρι τις Μαλδίβες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Login